Twirre

Over ons

over twirre en wie wij zijn

Twirre is Fries voor zomers wervelwindje, en als werkwoord Twirren; de lakens of de boel opschudden.

Twirre biedt helderheid. Het opschudden helpt jou of je team anders te kijken naar een werkelijkheid en draagt bij aan creativiteit, wendbaarheid, plezier en ontwikkeling.

Ons bevlogen professionals zijn zelfstandige trainers en acteurs, allemaal met een theaterachtergrond en vaak deskundig op het gebied van psychologie, pedagogiek en/of onderwijs. We stellen ze graag aan je voor! 

Robin Feenstra

Oprichter Twirre – Acteur, Trainer en Orthopedagoog

Robin is oprichter en eigenaar van Twirre. Zij studeerde in 2008 af aan de opleiding ‘Docent Theater’, waar ze zich specialiseerde in het vak van Trainingsacteur. Sindsdien acteerde Robin in trainingen voor professionals, met name uit het onderwijs en de jeugdzorg.

Vanuit het  contact met dit werkveld  ontstond de wens tot meer theoretische input en wetenschappelijke onderbouwing. Tijdens de master ‘Forensische Orthopedagogiek’ en haar werk als orthopedagoog heeft zij zich verdiept in jeugd- en gezinsgerelateerde problematiek en opvoedings- en  ontwikkelingsproblemen bij kinderen.  Na haar master besloot zij haar eigen trainingsbureau op te richten. Ze vond dat het anders kon.  Dat trainingen gespreksvoering voor professionals konden praktischer, duidelijker, frisser en speelser.

Robin kan inhoud en vorm op een uitstekende manier verbinden. Met haar creatieve en praktische benadering zet zij professionals aan tot experiment, reflectie en beweging.

Ton Kemp

Trainingsacteur, trainer, & coach

Ton is onder andere gespreks trainer, trainingsacteur, coach facilitator en al jaren zeer bewogen binnen de verschillende aspecten van theater. Hij leert je op diverse manieren praktisch beter te worden in professionele gesprekken en belicht zo nieuwe invalshoeken binnen een vast denkpatroon.

Een echte duizendpoot als het gaat om diverse kwaliteiten en specialiteiten, dus!
Zijn grote passie en expertise is het improvisatietheater. Hij weet dit succesvol naar de werkvloer te vertalen en geeft ondernemerschap zo een nieuwe betekenis.
Hoe goed je je ook voorbereid.. vaak loopt het toch net anders.

Bij Twirre zet Ton zich in als trainer, trainingsacteur, ontwikkelaar en is hij Robin’s ‘partner in crime’ bij het ontwikkelen van een eigen methodiek. gebaseerd op spel; ‘UPstage® intervisie’.

Annemieke Hermans

Trainingsacteur & Dramatherapeut

Met een achtergrond als dramatherapeut en (trainings-)acteur heeft Annemieke jarenlange ervaring opgebouwd binnen het trainen, begeleiden en coachen van groepen en individuen op verschillende vaardigheden binnen gespreksvoering en communicatie. Met haar expressieve aard wint ze het vertrouwen van deelnemers en zorgt ze voor een veilige en ongedwongen sfeer. Pittige onderwerpen zijn haar toevertrouwd en kan ze op een luchtige manier bespreekbaar maken zodat een training diepgang krijgt en tegelijkertijd toegankelijk en behapbaar blijft.
Bij Twirre zet ze zich in als trainer, trainingsacteur, ontwikkelaar en draagt zij zorg voor een heldere planning en prettig contact tussen Twirre en haar partners.

Jara Dijkstra

Trainingsacteur, Trainer en Ontwikkelaar

Met een achtergrond in muziek, theater en management rondom facilitair klantcontact maakt Jara een koppeling tussen creatief werk en een maatschappelijk doel. 

Ze houdt van een concrete benadering gepaard met een goede dosis humor en is altijd zoekende naar een vorm van gelijkwaardige communicatie die toepasbaar is voor ieder mens in de samenleving. Flexibiliteit en oprecht contact staan centraal binnen de werkzaamheden van Jara. Dit maakt haar gedreven om professionals, zowel individueel als in groepen, verder te helpen bij persoonlijke ontwikkeling.

Bij Twirre zet ze zich in als trainingsacteur, trainer, ontwikkelaar en richt ze zich op content, promotie en planning.

onze bevlogen professionals

Van links naar rechts: Jara, Clara, Annemieke, Jelcher, Ytsje, Willeke, Ton, Robin, Aram, Ben, Margreet, Lisette

Margreet Pool: Psycholoog & Trainingsacteur
Aram Merlijn Verstappen: Dramatherapeut, acteur en theatermaker
Ben Bijker: Trainingsacteur, clown en poppenspeler
Clara van den Boom: Trainer, trainingsacteur, coach
Jelcher de Ruijter: Trainingsacteur, Facilitator & Trainer
Lisette Visser: Trainingsacteur en Onderzoeker Veilig Thuis
Willeke Trentelman: Trainingsacteur en schoolmaatschappelijk werker
Ytsje Rosier: Acteur & Trainer
Erol Struijk: Acteur
Marleine Verbeek: Manager, trainer, coach, acteur
Jildou Mulder: Co-Trainer, acteur en coach